SKŁADNIKI:
Ryba u mnie zawsze ulubiony dorsz
do panierowania:
1 jajko, mąka, bułka tarta
frytki
Surówka:
1opakowanie kapusty kapusty kiszonej w woreczku
1 marchew
1 mała cebula czerwona
1 jabłko
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, kminek
olej do smażenia
WYKONANIE:
Rybę kroję na mniejsze kawałki a następnie przyprawiam. Panieruję w mące-jajku-bułce tartej i smażę na oleju. Smażę również frytki.
Kapustę płukamy w wodzie i kroimy drobniej. Dodajemy do niej marchew oraz jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno koimy i dodajemy do reszty składników. Do surówki dodajemy oliwę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 1 godzinę.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.