SKŁADNIKI:
1 duży dorsz
do panierowania: jajko, mąka, bułka tarta
sól, pieprz, przyprawa do ryb
olej do smażenia
Surówka:
1 woreczek kapusty kiszonej
1małacebula czerwona
1 mała marchew
1 jabłko
natka pietruszki
2 łyżki oliwy
płaska łyżeczka kminku
WYKONANIE:
Rybę kroję na mniejsze kawałki i przyprawiam. Panieruję kolejno: mąka, jajko, bułka tarta. Smażę na oleju z każdej strony.
Kapustę kiszoną odcedzam i przelewam wodą. Kroję na mniejsze kawałki i dodaje do niej: marchew i jabłko starte na tarce o grubych oczkach, drobno posiekaną cebulę, drobno pokrojoną natkę pietruszki, oliwę oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszam i odstawiam na ok. godzinę.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.