SKŁADNIKI:
1 filet z kurczaka
jedna mała kapusta pekińska
5 bułek
kilka ogórków kiszonych
kukurydza
pomidor
czerwona cebula
Ok 20 dkg sera żółtego
natka pietruszki
prażona cebulka
2 ząbki czosnku
łyżka majonezu
łyżka śmietany 18%
ulubione sosy
sól pieprz oraz przyprawa do kebaba
WYKONANIE:
Kapustę pekińską szatkujemy i dodajemy do niej dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz majonez i śmietanę .Wszystko razem łączymy przyprawiamy i odstawiamy do lodówki.
Filet z kurczaka kroimy w kawałki ,przyprawiamy w tym przyprawą do kebaba i odstawiamy na około pół godziny.
Po tym czasie smażymy mięso na patelni a pozostałe składniki na zapiekanki kroimy.
Bułki przecinamy na pół i delikatnie wyciągamy miąsz. Nakładamy kapustę pekińską a następnie podsmażony filet z kurczaka i pozostałe składniki. Całość posypujemy serem żółtym i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 10 minut. Nie należy piec długo zapiekanek by bułki nie były zbyt twarde. Na końcu posypujemy prażoną cebulką natką pietruszki oraz ulubionymi sosami umie sos tysiąca wysp
i ketchup.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.