Zapiekanki i czosndogi z bagietki czosnkowej

07 września 2021
Witajcie. Dziś przygotowałam dwie fajne przekąski z bagietek czosnkowych. Są to zapiekanki i czosndogi z parówką. Bardzo fajnie wyglądają a jeszcze lepiej smakują. Uważam że są dużo lepsze właśnie jeśli przygotowujemy te przekąski z bagietki czosnkowej. Polecam zrobić na przykład na kolację. Tak naprawdę możemy użyć składniki takie jakie najbardziej lubimy.

Witajcie.

Dziś przygotowałam dwie fajne przekąski z bagietek czosnkowych. Są to zapiekanki i czosndogi z parówką. Bardzo fajnie wyglądają a jeszcze lepiej smakują. Uważam że są dużo lepsze właśnie jeśli przygotowujemy te przekąski z bagietki czosnkowej. Polecam zrobić na przykład na kolację. Tak naprawdę możemy użyć składniki takie jakie najbardziej lubimy.

 

Składniki:

 

4 bagietki czosnkowe

Kilka pieczarek i jedna cebula.

2 parówki

2ogórki kiszone

kukurydza

papryka

ok. 20 dkg sera żółtego

natka pietruszki

prażona cebula

Ulubione sosy

 

Wykonanie:

Parówki gotujemy kilka minut pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy chwilę na maśle.

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a pozostałe składniki kroimy drobno.

Bagietki delikatnie nacinamy po całej długości a następnie układamy na dnie bagietek cienką warstwę sera żółtego.

Z dwóch bagietek zrobiłam zapiekanki a w nich oprócz sera były podsmażone pieczarki z cebulką ,ogórek kiszony, kukurydza oraz natka pietruszki i przyprawy. Na górze posypałam ponownie serem żółtym.

Dwie pozostałe bagietki to czosndogi.

Tutaj również na dnie posypałam serem żółtym a następnie ułożyłam parówkę, ogórek kiszony ,kukurydzę ,paprykę, natką pietruszki oraz przyprawy .

Na górze delikatnie posypaną pozostałym serem żółtym.

Bagietki jeszcze chwilę Piekłem w piekarniku nagrzanym do 220 stopni do 10 minut

Nie należy piec zbyt długo bo potem bagietki są twarde.

 

Dokładny przepis video znajdziecie na moim kanale na YouTube.


 

Moje domowe jedzenie

czyli pyszna domowa kuchnia

Kanał na You tube

© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje przepisy video są już na You Tube. Kliknij w ikonę       

SUBSKRYBUJ by być na bieżąco.