Składniki:
4 bagietki czosnkowe
Kilka pieczarek i jedna cebula.
2 parówki
2ogórki kiszone
kukurydza
papryka
ok. 20 dkg sera żółtego
natka pietruszki
prażona cebula
Ulubione sosy
Wykonanie:
Parówki gotujemy kilka minut pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy chwilę na maśle.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a pozostałe składniki kroimy drobno.
Bagietki delikatnie nacinamy po całej długości a następnie układamy na dnie bagietek cienką warstwę sera żółtego.
Z dwóch bagietek zrobiłam zapiekanki a w nich oprócz sera były podsmażone pieczarki z cebulką ,ogórek kiszony, kukurydza oraz natka pietruszki i przyprawy. Na górze posypałam ponownie serem żółtym.
Dwie pozostałe bagietki to czosndogi.
Tutaj również na dnie posypałam serem żółtym a następnie ułożyłam parówkę, ogórek kiszony ,kukurydzę ,paprykę, natką pietruszki oraz przyprawy .
Na górze delikatnie posypaną pozostałym serem żółtym.
Bagietki jeszcze chwilę Piekłem w piekarniku nagrzanym do 220 stopni do 10 minut
Nie należy piec zbyt długo bo potem bagietki są twarde.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.