Składniki:
1 duży filet z kurczaka
3 zupki chińskie o dowolnym smaku
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
kukurydza
około 3 duże ogórki kiszone lub konserwowe
około 15 dkg sera żółtego
sól pieprz przyprawa do kebaba
Sos:
Ok. 8 łyżek majonezu
ok. 2 łyżki śmietany
ok.5 łyżek keczupu
2 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
Wykonanie:
Zupki drobno kruszymy i zalewamy wrzącą wodą zostawiamy na 5 minut.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy w tym przyprawą do kebaba i smażymy na oleju kilka minut .
Resztę składników kroimy w kostkę a ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Gdy zupki chińskie są już gotowe przenosimy je na sitko aby pozbyć się resztek wody.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i na dnie układamy zupki chińskie ,cebulę ,połowę sosu, kurczaka ,paprykę ,połowę sera żółtego ,ogórki konserwowe i ponownie sos.
Zapiekany w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 25 minut. 5 minut przed końcem posypujemy resztą sera żółtego .Po zapieczeniu posypujemy jeszcze szczypiorkiem.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.