SKŁADNIKI:
Ok. 20 dkg sera żółtego
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
6 jajek
1 cebula u mnie czerwona
około 5 ogórków konserwowych
kukurydza
majonez, śmietana (kilka łyżek)
sól, pieprz
WYKONANIE:
Jajka gotuję na twardo tuńczyk odsączamy od zalewy.
Pozostałe składniki kroimy w drobną kostkę.
W naczyniu układamy warstwy:
Sześć białek startych na tarce o grubych oczkach tutaj dodaje sól i pieprz
Ser żółty starty na tarce o grubych oczkach kilka łyżek majonezu i śmietany
Tuńczyk w tutaj również można doprawić
Pokrojona cebula czerwona
Ogórki konserwowe
Kukurydza
Kilka łyżek majonezu i śmietany
Starte żółtka.
Ja na górze dekorowałam je razem z zieloną cebulką.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.