SKŁADNIKI:
CIASTO:
3 szklanki mąki oraz do podsypywania
20g drożdży w kostce
4 łyżki oliwy
220 ml ciepłej wody
oraz:
kilka pieczarek
kilka plasterków sera żółtego
1 cebula
Pół papryki
oliwki
kiełbaski u mnie Frankfurterki
ketchup, oregano
WYKONANIE:
Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.
Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie olej i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na ok. 40min
Ciasto wałkuję na prostokątny placek i tnę prostokąty. U mnie są one szerokie na 4cm. Na każdy prostokącik nakładam ketchup i ser żółty.
Składniki na szaszłyki tnę na kawałki a pieczarki wcześniej podsmażam. Tą czynność można ominąć.
Na szaszłyk nabijam ciasto a następnie kiełbaskę znowu zwijam ciasto i tak na przemian ze składnikami.
Gotowe szaszłyki piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Smacznego!!
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.