Surówka z kapusty pekińskiej

07 czerwca 2021
Bardzo lubię kapustę pekińską i często używam jej do surówek obiadowych. Tą surówkę z kapusty pekińskiej robią bardzo często i wszyscy ją lubimy. Pasuje do każdego mięsa i świetnie smakuje.

Bardzo lubię kapustę pekińską i często używam jej do surówek obiadowych. Tą surówkę z kapusty pekińskiej robią bardzo często i wszyscy ją lubimy. Pasuje do każdego mięsa i świetnie smakuje.

 

SKŁADNIKI:

 

1 mała kapusta pekińska

czerwona papryka

czerwona cebula

por

garść kopru

zielony ogórek

Ok. 2 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany 18%

sól pieprz

 

WYKONANIE:

 

Kapustę pekińską drobno szatkujemy, por sparzamy. Pozostałe składniki na surówkę drobno kroimy i wszystkie ze sobą łączymy .Dodajemy majonez oraz śmietanę i przyprawy : sól pieprz.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówkę z kapusty pekińskiej chłodzimy w lodówce ok. 30 minut.

 

Smacznego!!!


 

Moje domowe jedzenie

 

Moje domowe jedzenie

czyli pyszna domowa kuchnia

Kanał na You tube

© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje przepisy video są już na You Tube. Kliknij w ikonę i SUBSKRYBUJ by być na bieżąco.