SKŁADNIKI:
2 duże filety z kurczaka
mała cukinia
plasterki boczku.
duże patyczki do szaszłyków
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
WYKONANIE:
Filet rozbijamy na jeden duży płat i przyprawiamy sól , pieprz, przyprawa do kurczaka. Na mięso układamy plastry cukinii które najlepiej zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Na cukinię układamy plastry boczku np. wędzonego. Ja kupuję gotowe plastry. Taką czynność wykonujemy na wszystkich kawałkach mięsa.
Całość szczelnie zwijamy w roladę i ucinamy paseczki które następnie odwracamy i nabijamy na patyczki.
Można je bezpośrednio położyć na grilla ja jednak każdy skropiłam oliwą i zawinełam w folię aluminiowa. Dzięki temu filet nie był szybko suchy i był soczysty. Na grillu był ok 10 minut. Po tym czasie ściągnęłam folię i mięso chwilę mięso zostało na grillu.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.