Składniki:
1 kg twarogu
200 ml śmietany kremówki 30%
1 szklanka cukru pudru
1 cukier wanilinowy
1/3 szklanki wody
2 łyżeczki żelatyny
Okrągłe biszkopty Ja użyłam półtora opakowania
2 czekolady
kakao
Wykonanie:
Do misy wlewamy śmietankę i ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym.Dodajemy twaróg i wszystko ze sobą mieszamy. Jednak nie robimy tego zbyt długo tylko do połączenia składników.Wodę podgrzewamy i dodajemy do niej żelatynę .Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia ale cały czas ma być płynne. Gdy przestygnie dodajemy łyżkę naszej masy.Wszystko dokładnie mieszamy i całość wlewamy do masy. Jeszcze chwilę mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i zalewamy naszą masę .Na górę układamy pozostałą część biszkoptów i obficie posypujemy kakao. Sernik należy zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.