SKŁADNIKI NA MNIEJSZY PÓŁMISEK:
250g twarogu u mnie półtłusty
3 ogórki kiszone lub konserwowe
1 mała cebula czerwona
pęczek pietruszki
ZALEWA:
500 ml wody
4 łyżeczki sosu sojowego
1 płaska łyżka soli
SOS:
3 ząbki czosnku
ok. 150 g majonezu
ok. 200 g śmietany u mnie 18%
WYKONANIE:
Wszystkie składniki zalewy ze sobą łączymy. Ser kroimy na plastry 1.5 cm i wkładamy do zalewy. Całość odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Składniki na sos ze sobą łączymy wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Ogórek, cebulę i pietruszkę ze sobą łączymy.
Odsączony z zalewy ser wykładamy na półmisek a następnie polewamy sosem i posypujemy ogórkami, cebulą i pietruszką. Ser po gruzińsku ląduje jeszcze na ok. 2 godziny do lodówki.
Po więcej zdjęć i inspiracji zapraszam na mój Instagram @moje_domowe_jedzenie
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.