Schab po cygańsku

06 grudnia 2021
Witajcie. Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na danie obiadowe. Jest to schab po cygańsku. Jeśli przygotowujemy więcej mięsa mamy obiad na dwa dni. Ja go podaję z ziemniaczkami i surówką. Polecam wypróbować bo to mój sprawdzony przepis który robię od lat.

Witajcie. Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na danie obiadowe. Jest to schab po cygańsku. Jeśli przygotowujemy więcej mięsa mamy obiad na dwa dni. Ja go podaję z ziemniaczkami i surówką.

Polecam wypróbować bo to mój sprawdzony przepis który robię od lat.

 

SKŁADNIKI:

OK. 700g schabu

ok. 8 pieczarek

4 ogórki kiszone

1 1 papryka czerwona lub żółta

1 duża cebula

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany

Sos:

1 szklanka wody

1 mały słoiczek przecieru pomidorowego

3 łyżki ketchupu

2 ząbki czosnku

1 solidna łyżeczka musztardy

dodatkowo olej i mąka

 

WYKONANIE:

Schab rozbić na cienkie , płaskie kotlety i przyprawić z każdej strony. Obtoczyć w mące i smażyć na oleju z każdej strony.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone mięso a na niego dodać pokrojone w słupki: ogórki , paprykę, cebulę i pieczarki.

Składniki sosu ze sobą wymieszać. Polać po składnikach i doprawić sól oraz pieprz.

Zapiekać pod przykryciem ok.1.5 godziny by schab był mięciutki.

Smacznego!!

 

Po dokładny przepis video zapraszam na mój kanał na You Tube

 

schab


 

Moje domowe jedzenie

czyli pyszna domowa kuchnia

Kanał na You tube

© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

Moje przepisy video są już na You Tube. Kliknij w ikonę       

SUBSKRYBUJ by być na bieżąco.