SKŁADNIKI:
OK. 700g schabu
ok. 8 pieczarek
4 ogórki kiszone
1 1 papryka czerwona lub żółta
1 duża cebula
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Sos:
1 szklanka wody
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
3 łyżki ketchupu
2 ząbki czosnku
1 solidna łyżeczka musztardy
dodatkowo olej i mąka
WYKONANIE:
Schab rozbić na cienkie , płaskie kotlety i przyprawić z każdej strony. Obtoczyć w mące i smażyć na oleju z każdej strony.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone mięso a na niego dodać pokrojone w słupki: ogórki , paprykę, cebulę i pieczarki.
Składniki sosu ze sobą wymieszać. Polać po składnikach i doprawić sól oraz pieprz.
Zapiekać pod przykryciem ok.1.5 godziny by schab był mięciutki.
Smacznego!!
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.