SKŁADNIKI:
2 tuńczyki w sosie własnym
5 jajek
Ok. 20 dkg sera żółtego
Ok. 5 ogórków konserwowych
1 cebula u mnie czerwona
kukurydza
kilka łyżek śmietany i majonezu
Sól, pieprz
WYKONANIE:
Warstwy od samego dołu:
5 białek startych na tarce o grubych oczach dodaje tu sól i pieprz
ser żółty starty na tarce
kilka łyżek majonezu na pokrycie całej warstwy
2 małe puszki tuńczyka w sosie własnym doprawiamy sól i pieprz
1 duża cebula pokrojona drobno i mnie czerwona
ok 5 ogórków konserwowych drobno pokrojonych
kukurydza
kilka łyżek majonezu na pokrycie warstwy
5 żółtek u mnie na przemian ze szczypiorkiem
Kolejność warstw Sałatki z tuńczykiem wymyślona wiec każdy może zrobić wg swojego upodobania. Przyprawianie również.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.