SKŁADNIKI:
Ok. 0,5 kg pieczarek
2 ogórki zielone
1 butelka Maggi
Woda ok. 1 litr
Ok. 3 łyżki śmietany
Szczypiorek
Sól, pieprz
WYKONANIE:
Do większego naczynia wlewamy wodę oraz całą butelkę Maggi. Wrzucamy pieczarki ( ja nie obieram) i gotujemy 15 minut. Po tym czasie chłodzimy je i kroimy w plastry. Ogórek kroimy drobniej, ja kroję w plastry a później jeszcze na pół. Szczypiorek kroimy drobno. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i dodajemy ok. 3 łyżki śmietany. Przyprawiamy lecz należy uważać z solą. Sałatka/surówka z przyprawą Maggi ląduje na ok. godzinę w lodówce.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.