SKŁADNIKI:
1 duża ryba u mnie dorsz
Ciasto:
1 jajko
ok. 0.5 szklanki mąki
1/3 szklanki mleka
sól, pieprz
olej do smażenia
Surówka:
1opakowanie kapusty kapusty kiszonej w woreczku
1 marchew
1 mała cebula czerwona
1 jabłko
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, kminek
olej do smażenia
WYKONANIE:
Rybę kroję na mniejsze kawałki a następnie przyprawiam.
Składniki na ciasto mieszam mikserem. Rybę moczę w cieście a następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Kapustę płukamy w wodzie i kroimy drobniej. Dodajemy do niej marchew oraz jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno koimy i dodajemy do reszty składników. Do surówki dodajemy oliwę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 1 godzinę.
Do rybki przygotowałam ziemniaki z wody, które polałam podsmażoną na maśle cebulką.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.