SKŁADNIKI:
5 Jajek
4 placki tortilli
1 serek np. śmietankowy
sałata
1 mała papryka czerwona
1 mała cebula czerwona
ogórek zielony
WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo. Tortillę rozkładamy tak by końce na siebie nachodziły. Smarujemy serkiem a w miejscu gdzie będą jajka nieco więcej. Na początku układamy jajka koło siebie a następnie obok resztę składników. Nie układamy ich jeden na rugi tylko obok. Tortillę bardzo dokładnie i szczelnie zwijamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie tortillę delikatnie kroimy by jajko nam nie uciekało.
Można ją zrobić dzień wcześniej np. na imprezę i pokroić na drugi dzień.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.