SKŁADNIKI:
Chleb tostowy – użyłam niecałe opakowanie tak naprawdę wszystko zależy od tego jak wielką mamy formę do zapiekania
Ok. 20 dkg pieczarek
1 kiełbasa np. podwawelska
1 cebula
Papryka np. czerwona
Ok. 20 dkg sera żółtego
Natka pietruszki, sól, pieprz
Ketchup
Oliwa do posmarowania naczynia do zapiekania
WYKONANIE:
Pieczarki kroimy w plastry, kiełbasę w kostkę a cebulę drobno siekamy. Całość podsmażamy na maśle kilka minut.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a paprykę drobno kroimy.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą i układamy pierwszą warstwę chleba tostowego. Chleb smarujemy równomiernie ketchupem i układamy pół składników. Górę posypujemy serem żółtym. Układamy kolejną warstwę chleba tostowego, ketchup i drugą część składników. Górę posypujemy serem.
Zapiekamy w piekarniku nagranych do 220 stopni ok. 25 minut.
Na koniec posypujemy pietruszką i polewamy ketchupem.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.