SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
dwie łyżeczki cukru wanilinowego
100 g masła
2 jajka
1 szklanka mleka
ok. 0.5 szklanki oleju
plus posypka czekoladowa lecz niekonieczne
WYKONANIE:
Mleko i masło rozpuścić razem a następnie schłodzić.
Wszystkie suche składniki ze sobą połączyć a następnie dodać jajka, olej oraz schłodzone mleko z masłem. Ja do masy zazwyczaj dodaje jeszcze posypkę czekoladową.
Wszystko razem dokładnie zmiksować i nakładać do formy na muffinki.
Oczywiście wcześniej należy ułożyć w formie.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 25 minut.
Jeśli chcemy upiec ciemne babeczki wystarczy do masy dodać kilka łyżek kakao.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.