SKŁADNIKI:
ok. 0.5 kg młodych, małych ziemniaków
pęczek rzodkiewki
ok. 3 duże ogórki kiszone
świeży koper
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
WYKONANIE:
Ziemniaki dokładnie szorujemy, przecinamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie. Ważne by nie były zbyt miękkie, ponieważ będą się rozpadać.
Po ugotowaniu chłodzimy.
Rzodkiewkę i ogórek kroimy w pół księżyce.
Wszystkie składniki ze sobą łączymy i dodajemy śmietanę, majonez oraz przyprawy i koper.
Sałatkę z młodych ziemniaków chłodzimy w lodówce minimum godzinę.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.