SKŁADNIKI:
ok.3 szklanki mąki oraz do podsypywania
25g drożdży w kostce
ok. 40 g masła
250 ml ciepłej wody
1 płaska łyżka soli oraz cukru
2 duże cebule i Kilka pieczarek
ok. 15 dkg sera żółtego
natka pietruszki
masło do podsmażenia cebuli
WYKONANIE:
Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie rozpuszczone masło i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na ok. 40 min
. Cebulę oraz pieczarki podsmażam na maśle kilka minut. Nie należy robić tego zbyt długo. Z ciasta formuję kółka np. za pomocą talerza deserowego. Na każdej bułce układam farsz i delikatnie posypuję serem żółtym. Piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.Po tym czasie możemy cebularze posypać natką pietruszki i np. dodać ketchup.
Smacznego!
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.