SKŁADNIKI:
Makaron penne - użyłam niecałe opakowanie
1opakowanie mrożonego, drobnego szpinaku
3 ząbki czosnku
masło, mały kawałeczek
200 ml śmietany kremówki
sól, pieprz
WYKONANIE:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelnię wrzucamy masło i 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Po chwili dodajemy szpinak uważając by czosnek się nie przypalił. Dusimy na patelni jeszcze kilka minut by szpinak się dobrze odmroził. Przyprawiamy sól i pieprz. Dolewamy śmietankę i dusimy jeszcze kilka minut.
Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy do naczynia w którym się gotował. Dodajemy szpinak i mieszamy. Takie penne ze szpinakiem to bardzo szybkie i zarazem proste danie. Polecam dla zapracowanych.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.