Paluchy z kabanosem

05 lipca 2021
Takie paluchy z kabanosem zrobiłam kiedyś na imprezę jako przekąska do piwa. Świetnie się sprawdziła bo zniknęła bardzo szybko. Do paluchów dodałam sosy i wszystko fajnie pasowało. Każdy paluch był inaczej przyprawiony co sprawiło, że miał zróżnicowany smak. Paluchy z kabanosem – Polecam

 

Takie paluchy z kabanosem zrobiłam kiedyś na imprezę jako przekąska do piwa. Świetnie się sprawdziła bo zniknęła bardzo szybko. Do paluchów dodałam sosy i wszystko fajnie pasowało. Każdy paluch był inaczej przyprawiony co sprawiło, że miał zróżnicowany smak. Paluchy z kabanosem – Polecam

 

 

SKŁADNIKI:

CIASTO:

3 szklanki mąki oraz do podsypywania

20g drożdży w kostce

5 łyżek oleju

1 jajko

220 ml ciepłej wody

1 płaska łyżka soli oraz cukru

Stopiony kawałeczek masła

Oraz do posypania paluchów:

Kawałeczek startego sera żółtego, czosnek w proszku, słodka papryka w proszku, kminek

 

WYKONANIE:

 

Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.

Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie jajko, olej i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na 30min.

Ciasto wałkuję dość cienko na okrągły placek a następnie wycinam z niego pasy mniej więcej takiej długości jak kabanosy. Kabanosy zawijam dokładnie w cieście i szczelnie zamykam by podczas pieczenia ciasto nie pękło.

Paluchy smaruję masłem i posypuję osobno każdy serem, kminkiem, papryką oraz czosnkiem.

Paluchy z kabanosem piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut.

 

Zapraszam na mój kanał na You Tube tam znajdziecie przepis video na paluchy z kabanosem. Wystarczy kliknąć w ikonę YOU TUBE.

 

SMACZNEGO!!


 

Moje domowe jedzenie

czyli pyszna domowa kuchnia

Kanał na You tube

© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje przepisy video są już na You Tube. Kliknij w ikonę       

SUBSKRYBUJ by być na bieżąco.