SKŁADNIKI:
1 opakowanie makaronu tagliatelle
1 kiełbasa podwawelska lub boczek wędzony
1 duży ząbek czosnku
1 cebula
2 jajka
100 g śmietany 18%
olej do skażenia
sól, pieprz
Na patelni podsmażam kiełbasę pokrojoną w kostkę. Na osobnej patelni podsmażam cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Można podsmażyć te składniki na jednej patelni.
Makaron gotuję wg instrukcji jak na opakowaniu w osolonej wodzie.
Do miski wbijam jajka i dodaję śmietanę. Wszystko dokładnie mieszam , przyprawiam sól i pieprz. Makaron tagliatelle z kiełbasą robi się bardzo szybko więc polecam dla zapracowanych.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.