SKŁADNIKI:
1 duży filet z kurczaka
2 woreczki ryżu
3 łyżki sosu sojowego
Mrożona mieszanka chińska
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
WYKONANIE:
Mięso kroję na prostokątne paseczki i smażę na patelni. Dodaje około 3 łyżeczki sosu sojowego oraz resztę przypraw. Gdy mięso się podsmaży wrzucam do niego mieszankę chińską i duszę jeszcze około 5 minut.
Do mięsa przygotowujemy ryż curry.Ryż gotuję ok. 15 minut, odcedzam i dodaję niecałą łyżeczkę curry.
Do mięsa dodałam mrożoną gotową mieszankę chińską lecz warzywa oczywiście można przygotować samemu. Kurczak po chińsku - Polecam
Po więcej zdjęć i przepisów zapraszam na mój Instagram @moje_domowe_jedzenie
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.