SKŁADNIKI:
500 g kapusty kiszonej
250 g wędzonego boczku
1 cebula
2 ząbki czosnku
kminek
liść laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
łyżka mąki
koperek
WYKONANIE:
Jeżeli kapusta jest poszatkowana na długie nitki to należy ją pokroić. Zalać wodą, ale tylko tak by zakrywa kapustę dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować około 30 minut.
Boczek pokroić drobno i smażyć na skwarki. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę . Kiedy cebula się podsmaży dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilkę podsmażyć. Zebrać boczek i cebulę tak, aby został tylko tłuszcz ,wrzucić mąkę, zalać odrobiną zimnej wody. Kapustę wymieszać z boczkiem a zasmażkę wlać do kapusty, dokładnie wymieszać. Jeśli w kapuście jest za dużo wody to odlać. Całość przyprawić. Podawać z koperkiem.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.