SKŁADNIKI:
4 bułki – najlepiej by nie były okrągłe
2 duże parówki
1 pomidor
3 ogórki kiszone
Kukurydza ok. 2 łyżki
Kilka plasterków sera żółtego
Prażona cebulka, szczypiorek
Ketchup lub inne sosy.
WYKONANIE:
Parówki gotujemy kilka minut. Po zagotowaniu przecinamy je na pół.
Bułki nacinamy po całej długości i delikatnie rozpychamy je na boki.
Do środka układamy parówkę a po bokach resztę składników. Na górze posypujemy serem żółtym.
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i wkładamy bułki na ok. 5 minut. Chodzi o to by ser się rozpuścił a bułka była miękka. Zbyt długie pieczenie w piekarniku sprawi że bułki będą potem twarde.
Na końcu bułki a la hod dogi posypujemy prażoną cebulką, szczypiorkiem i polewamy ulubionymi sosami.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.