SĶŁADNIKI:
jedna mała główka młodej kapusty
ok 0.5 kg młodych ziemniaków
dwie laski kiełbasy u mnie podwawelska
papryka u mnie 3 rodzaje po połowie
1cebula
2 pomidory
mały słoiczek przecieru pomidorowego
sól pieprz
świeży koper
woda ok. 5 szklanek
WYKONANIE:
Kapustę szatkuję i gotuję w wodzie około 15 minut. Kiełbasę kroję w kółka lub półksiężyce a cebulę drobno i podsmażam na patelni kilka minut. Po tym czasie dorzucam do kapusty. Dodaję pokrojoną w słupki paprykę oraz w kostkę pomidor. Wszystko duszę dalej około 20 minut a po tym czasie dodaję przecier oraz przyprawy i duszę nadal. Aby chłopski garnek zagęścić do wody (około pół szklanki ) dodaję dwie łyżki mąki, dobrze mieszam i wlewam do dania.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.