Chipsy z tortilli w masełku czosnkowym

23 lipca 2021
 Dziś przychodzę do Was z świetną przekąską na imprezy i nie tylko. Chipsy z tortilli w masełku czosnkowym. To mój hit na ostatniej imprezie. Zrobiłam pierwszy raz i każdy pytał o przepis. Jest on bardzo prosty a chipsy robi się szybko. Polecam wypróbować.

 

Dziś przychodzę do Was z świetną przekąską na imprezy i nie tylko. Chipsy z tortilli w masełku czosnkowym. To mój hit na ostatniej imprezie. Zrobiłam pierwszy raz i każdy pytał o przepis. Jest on bardzo prosty a chipsy robi się szybko. Polecam wypróbować.

 

SKŁADNIKI:

 

3 placki tortilli

Masło czosnkowe:

Ok. 60 g masła

2 duże ząbki czosnku

Natka pietruszki, sól

ok. 60 g sera żółtego

 

WYKONANIE:

 

Placki tortilli układamy na siebie i tniemy poziome pasy. Z tych pasów na przemian tniemy trójkąty.

Masło łączę z pokrojoną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Jeśli masło jest zbyt twarde wkładam na kilka sekund do mikrofalówki.

Trójkąty z tortilli wkładam do większego naczynia i dodaję do niego masełko czosnkowe. Dokładnie wszystko mieszam by każdy trójkąt wył wysmarowany masełkiem. Układam na blaszce do pieczenia tak by trójkąty się ze sobą nie dotykały i posypuje serem żółtym najlepiej każdy trójkąt.

Zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni ok. 7 minut. Czosnek szybko się pali więc należy kontrolować chipsy.

 

Dokładny przepis video znajdziecie na moim kanale na You Tube. Wystarczy kliknąć w ikonkę.


 

Moje domowe jedzenie

czyli pyszna domowa kuchnia

Kanał na You tube

© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje przepisy video są już na You Tube. Kliknij w ikonę       

SUBSKRYBUJ by być na bieżąco.