SKŁADNIKI:
3 placki tortilli
Masło czosnkowe:
Ok. 60 g masła
2 duże ząbki czosnku
Natka pietruszki, sól
ok. 60 g sera żółtego
WYKONANIE:
Placki tortilli układamy na siebie i tniemy poziome pasy. Z tych pasów na przemian tniemy trójkąty.
Masło łączę z pokrojoną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Jeśli masło jest zbyt twarde wkładam na kilka sekund do mikrofalówki.
Trójkąty z tortilli wkładam do większego naczynia i dodaję do niego masełko czosnkowe. Dokładnie wszystko mieszam by każdy trójkąt wył wysmarowany masełkiem. Układam na blaszce do pieczenia tak by trójkąty się ze sobą nie dotykały i posypuje serem żółtym najlepiej każdy trójkąt.
Zapiekam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni ok. 7 minut. Czosnek szybko się pali więc należy kontrolować chipsy.
Moje domowe jedzenie
czyli pyszna domowa kuchnia
© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.