Cebularze w nieco innej wersji

08 czerwca 2021
Taką oto przekąskę wymyśliłam ostatnio na kolację. Coś a la cebularze ale w nieco innej wersji. Do nich przygotowałam barszcz czerwony i wszystko super łączyło się w jedną całość.

 

Taką oto przekąskę wymyśliłam ostatnio na kolację. Coś a la cebularze ale w nieco innej wersji. Do nich przygotowałam barszcz czerwony i wszystko super łączyło się w jedną całość.

 

 

SKŁADNIKI:

CIASTO:

3 szklanki mąki oraz do podsypywania

20g drożdży w kostce

3 łyżki oleju

1 jajko

220ml ciepłej wody

1 płaska łyżka soli oraz cukru

Oraz:

2 duże cebule

kilka pieczarek

Ok. 15 dkg sera żółtego

olej do smażenia

 

WYKONANIE:

 

Drożdże rozpuszczam z wodą ,cukrem i odstawiam na 5 minut.

Po tym czasie dodaje zaczyn do mąki a następnie olej, jajko i sól . Zagniatam dokładnie ciasto i odstawiam na ok. 40min.

Cebulę kroję w pióra a pieczarki w kostkę. Podsmażam na patelni lecz tylko kilka minut by cebula się mocno nie przypiekła. Przyprawiam sól oraz pieprz.

Z ciasta formuję kółka pomagając sobie szklanką. Układam cebulę z pieczarkami a następnie posypuję serem żółtym. Zawijam tak jak jest to pokazanę na zdjęciach.

Przed pieczeniem ciasto możemy posmarować jajkiem.

Piekę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 20 minut.

 

SMACZNEGO!!

 

Taką oto przekąskę wymyśliłam ostatnio na kolację. Coś a la cebularze ale w nieco innej wersji. Do nich przygotowałam barszcz czerwony i wszystko super łączyło się w jedną całość.


 

Moje domowe jedzenie

czyli pyszna domowa kuchnia

Kanał na You tube

© 2021 mojedomowejedzenie.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zabronione.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moje przepisy video są już na You Tube. Kliknij w ikonę       

SUBSKRYBUJ by być na bieżąco.